Bedrijfsondersteuning & complianceservices

Het hebben van inzicht en het onder controle hebben van de financiële administratie is voor elk bedrijf van essentieel belang. Een overzichtelijke, actuele administratie met realtime managementrapportage helpt u om uw onderneming op adminstratief niveau helemaal op orde te hebben. Wij werken met de nieuwste online tools en automatiseringsmiddelen, om uw financiële administratie op de meest flexibele en kostenefficiënte manier in te richten en te beheren. Volledig uitbestenden of liever deels? Alles is mogelijk. Wij adviseren u graag en kijken met u mee op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Bedrijfsondersteuning & complianceservices

Advies en ondersteuning bij bedrijfsvorming

Het opzetten van een nieuw bedrijf is spannend en uitdagend. Goed advies en ondersteuning op fiscaal, juridisch en financieel gebied zijn essentieel voor toekomstig succes. Afhankelijk van de gekozen rechtspersoon zijn er voor u en uw onderneming verschillende wetten en regels van toepassing. Wij bieden uitgebreid advies en ondersteuning voor het gehele proces: van bedrijfsoprichting tot boekhouding, salarisadministratie, financiële rapportage, het openen van rekeningen en belastingaangiftes. Door u goed te laten informeren en begeleiden kunt u er zeker van zijn dat de opstart van uw onderneming vloeiend, helder en op correcte wijze kan verlopen. Voor belasting- en notarieel advies kunt u tevens direct terecht bij onze parter HVK Stevens en bent u verzekerd klaar voor een goede start.

Notulen van jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen

De jaarrekening moet door de aandeelhouders worden goedgekeurd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, binnen een bepaalde termijn na afloop van het boekjaar. Wij kunnen u ondersteunen in de tekenfase en een juiste en tijdige aangifte van het document.

Statutaire jaarrekeningen KvK

In Nederland zijn vennootschappen wettelijk verplicht om jaarlijks hun zogenoemde statutaire jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Deze documenten dienen digitaal te worden gedeponeerd via de Standaard Bedrijfsrapportage, of SBR. Wij kunnen u hierbij helpen en zorgen ervoor dat uw bedrijf volledig voldoet aan de wet- en regelgeving.

Dividenduitkeringstoets, -notulen en -belastingaangifte

Wanneer aandeelhouders besluiten tot dividenduitkering, moet het bestuur van de onderneming het aandeelhoudersbesluit goedkeuren voordat daadwerkelijke uitkering wordt toegestaan. Via een uitkeringstoets moet het bestuur beoordelen of de dividenduitkering de continuïteit van de onderneming over de periode van een jaar in gevaar kan brengen. Wij kunnen u ondersteunen en adviseren in dit proces en u en/of de directie van de nodige informatie voorzien inclusief benodigde notulen, om een juiste beslissing te kunnen nemen. Nadien kunnen wij tevens zorgdragen voor een juiste afhandeling van de aangifte dividendbelasting.

Standaard leningdocumentatie

Bij het afsluiten van leningen zullen banken altijd benodigde informatie willen ontvangen. Wij kunnen voorzien in het opmaken van de vereiste standaard leningdocumentatie, zoals de rekening-courant & managementovereenkomsten.

Administratie van bedrijfsdocumenten

Het op orde houden van de administratie van bedrijfsdocumenten kan een flinke klus zijn. Wij nemen deze klus graag van u over. Door uw documenten op een logische, veilige en up-to-date wijze te beheren en op te slaan bent u ervan verzekerd dat u altijd kunt vinden wat u nodig heeft en er geen documenten verloren gaan.